Pre nekoliko godina imala sam česte upale bubrega, a zatim i bolove u zglobovima ruku i nogu. Lekari su sumnjali da u bubregu postoji kamen. Međutim, nalazi su bili uredni, ali bolovi nisu mesecima prestajali. Odlučila sam da nešto preduzmem radi mog zdravlja i počela da istražujem kako mogu sebi da pomognem. Proučavala sam mnogo knjiga stranih autora o zdravom načinu ishrane i uz pomoć knjiga počela i sama da primenjujem nov režim ishrane. Bila sam zadovoljna i težila sam za nekom „rukom” koja bi me povela putem kojim treba da idem, da me neko uputi šta i kako da promenim u dosadašnjem načinu života.

Kada sam prvi put prelistala časopis „Zdrav život”, rekla sam – pa to su prave novine za mene, i iz njih sam saznala za seminar Georgija Nazarova na Zlatiboru. I tako sam 2005. godine prvi put u životu provela 7 nezaboravnih dana tamo gde sam i želela da budem, družila se, smejala sa osobama koje razmišljaju isto kao i ja i živela onako kako sam oduvek želela. Tada sam još, sa puno napora i uz bodrenje Nazarova, „četvoronoške” osvojila vrh planine – Čigota, po prvi put. Naravno, primenu novog zdravijeg načina ishrane sam nastavila i kod kuće. Uskoro sam osetila promene na sebi, što je i moja okolina primetila.

Postala sam vitkija, vedrija, mlađa, sa lakoćom obavljala više poslova bez zamora. Nemam iza sebe nijedan dan bolovanja. Godina je proletela i na seminaru 2006. godine ponovo sam osvojila vrh planine bez ikakvog napora, sa osmehom i zadovoljstvom na licu. Za to osećanje srdačno se zahvaljujem Georgiju Nazarovu.