Četiri ciste na levoj dojci, predlagana operacija, problemi sa pritiskom, velika težina (98 kg), opadanje kose, siv i suv ten. Posle zajedničkog rada ciste su nestale, pritisak se normalizovao, težina 62 kg, kosa prestala da opada i postala gušća, ten normalan. Sada svaki dan peške pređe do 10 kg, što je pre bilo nezamislivo. Postala vesela.
Bitka za sopstveni život – Miroslava Bogdanov iz Pančeva

Počela sam da radim na usavršavanju svog načina života 1991. godine. Tada sam bila teškog zdravstvenog stanja; imam urođeno iščašenje kukova, spondilozu i oboljenje štitne žlezde u fazi u kojoj je klasična medicina dizala ruke od mogućnosti izlečenja (Bazedova bolest – hiperfunkcija štitne žlezde, kao i tri benigna tumora na njoj).

Bolovala sam od dve bolesti koje se u klasičnoj medicini suprotno leče: za lečenje kičme potrebno je zagrevanje, a za lečenje štitne žlezde hlađenje organizma, i nisam mogla u tome da se snađem.

Kretala sam se pomoću dva štapa, odnosno nisam mogla bez njih da hodam i donela sam odluku da započnem rad na sebi. Posle svih metoda koje sam primenila, po sistemu Georgija Nazarova, a to su korekcija ishrane, kompletno čišćenje organizma, korekcija kičme i zglobova, kapilaroterapija i kaljenje organizma… osećala sam se sve bolje i bolje.

Najpre sam se oslobodila jednog štapa, a zatim sam počela da hodam i bez njega. Nakon nekog vremena počela sam da trčim i da svakog jutra treniram u teretani. Uz to sam i na pravilan način upotrebljavala prirodne dodatke ishrani.

Zbog problema sa štitnom žlezdom, postojala je izražena buljavost očiju, a na žlezdi su se nalazila 3 čvorića ( tumora). Nakon prelaska na nov način življenja, sve je postepeno nestajalo.

Rezultati ispitivanja, koje sam redovno obavljala u zdravstvenim ustanovama, pokazali su nestajanje tumora, kao i normalizaciju u radu štitne žlezde. Vid mi se poboljšao. Imam 73 godine i mogu dobro da čitam, a naočare retko upotrebljavam. Poboljšao mi se i kvalitet kože i kose. Koža se zategla, a kosa potamnela. Potom sam uspela da regulišem telesnu težinu. Skinula sam celih 25 kilograma. Takođe, ispravila sam kičmu i faktički porasla za 9 cm.

Ovladala sam veštinom prirodne anestezije, odnosno mogla sam sebe da dovedem u takvo stanje da bez anestezije ne osećam bol, kao kod na primer vađenja zuba. Naučila sam i kako mogu značajno ubrzati zarastanje rana i opekotina, što prema potrebi i primenjujem.

Takođe, imala sam ružan ožiljak od operacije na stomaku, koji je ublažen i gotovo nestao. Pešačenje i fizičke vežbe, koje su mi lekari zbog kukova najstrože zabranili, rado sam primenjivala, ali sam i na svoje veliko zadovoljstvo uživala i u pešačenju, teretani i plivanju. Na jednom izletu sam u jednom danu prepešačila 25 km. Hodam bolje nego ranije, odnosno zdravije, i ispravila sam hod. I dalje se pridržavam ovakvog načina ishrane. Iako sam u osmoj deceniji, zdravstveno se osećam relativno dobro, zadržala sam skoro sva usavršavanja koja sam uvela na početku, a radim i na daljem usavršavanju, u kojem mi veoma pomažu preporuke naturologa Georgija Nazarova, koje dobijam preko njegovih članaka, knjiga, seminara…Pratim njegov sistem u svom usavršavanju i radu na sebi i jednom godišnje obavim kompletno čiščenje organizma. To čišćenje mi je pomoglo da se oslobodim štetnih posledica dugogodišnjih nezdravih navika kao i posledica rada u fabrici hemijske industrije, sa visokim zagađenjem.

U ovom programu sam skoro 17 godina i veoma sam zadovoljna. Karakteristina ispupčenost očiju zbog problema sa štitastom žlezdom povukla se i oči su se vratile na svoje mesto. Hormoni štitne žlezde sredili su se, čvorići nestali i nemam problema sa kičmom, jer se iz okoštalog stanja pretvorila u izuzetno savitljivu i elastičnu i za sada je sve OK, a težina je za mene skoro optimalna.