Svako od nas tokom života stiče sebi bliske ljude.Taj broj bliskih Ijudi može biti ograničen na par odabranih i najbližih, a može biti i veoma proširen. Koliki god da je, nama je izuzetno važan. Neprijatna činjenica je da polovina njih, a postoji i 50% verovatnoće da i mi sami možemoprevremeno i mučno završiti svoj život zbog bolesti srca, ako neke
stvari ne promenimo na bolje. Lepa vest je da uz vrlo određena i za sprovođenje jednostavna usavršavanja u ishrani i načinu života možemo svesti taj rizik skoro na nulu, omogućavajući sebi i onima koji se posluže našim pozitivnim iskustvom, dug, zdrav i kvalitetan život saviše radosti i bez traga straha od bolesti.

A evo i delića nove, dugoočekivane knjige :

Priča o gospodinu M.
M. poznati ugostitelj iz Beograda, poreklom iz veoma surovih, krševiti predela Hrvatske gde je odrastao, u svojim pedesetim godinama imao je toliko ozbiljne probleme sa svojim srcem, da čak konsultacije i terpaije vrhunskih kardiologa nisu davale željeni rezultat.

Stanje se pogoršavalo, a medicinska dokumentacija sve više rasla.Ujedno je M., imajući vrlo stresan posao imao i visok krvni pritisak, visok holesterol i trigliceride, i oko 40 kilograma viška, što se naravno sve odražavalo in a ozbiljne problem sa leđima. Polako sepripremao za veoma ozbiljnu hiruršku intervenciju. Tada je M. odlučio da se vrati sistemu zdravog života nazarov, koji je pokušao da usvoji zajedno sa suprugom godinu dana ranije, ali je tada brzo odustao. Revnosno i neverovatno odgovorno, pridržavajući se programa i usavršavajući navike uz stalnu kontrolu vrhunskih lekara – M. je ubrzo krenuo da se oporavlja. Nestali su 36 kilograma viška kao i problem sapritiskom, vrednosti holesterola i ostalih pokazatelja stanja krvi dostigli su optimalan nivo. Vrhunski kardiolog koji je vodio M. zapanjeno je izjavio da se desilo čudo i da se srce oporavilo. M. je krenuo da redovno vozi bicikl po 10-20 km, a često sa zadovljstvom sa njim napravim poneki krug oko Ade u šetnji i druženju.