KAKO ŽIVETI ZDRAVIJE ZIMI I REŠAVATI ZIMSKE TEGOBE PO GEORGIJ NAZAROVU

Zima nam donosi mnoge snežne čarolije, ali često i strah od prehlada, epidemije gripa i dobijanja viška kilograma. Specijal “ Kako živeti zdravije zimi “,Vam daje predloge kako da i u ovom godišnjem dobu budete zdravi, aktivni i zadovoljni sobom.

Upoznajte zimu na nov način i uživajte u njoj!

Čišćenja organizma koja su od velikog značaja tokom zime:

1. Upotreba rena (ren pripremiti bez soli, sa dodavanjem po ukusu jabukovog sirćeta i malo meda, držati u zatvorenoj tegli i ne bi trebalo da stoji duže od 10 dana). Koristi se uz osnovni obrok, dodavati u prohlađeno jelo, a kada se naviknete na njegovu ljutinu, upotrebiti 3 puta dnevno po 1/3-1/2 čajne kašike na prazan stomak ili uz voće. To će snažno pomoći lakšem rastvaranju viška sluzi iz organizma, oslobađanju od naslaga katrana kod aktivnih i pasivnih pušača, jačanju disajnih organa i smanjenju bronhospazama, uspostavljanju kvalitetne crevne mikroflore i čišćenju urinarnog trakta.

2. Čišćenje rotkvom i medom. Uzeti dve crne rotkve, izdubiti sredinu i premazati udubljenje medom. Ostaviti da stoji nekoliko sati i kada se napravi sok, popiti, pa ponovo premazati medom i sačekati da se napravi sok. Napraviti više puta u toku dana. Posle 2-3 dana rotkve će se osušiti, pa ih zamenite novim. Voditi računa da se rotkve ne ubuđaju. Predlažem da se koristi svake zime bar mesec dana. Tretman rotkvom vrlo efikasno čisti disajne organe, pomažući oslobađanje od šlajma i katrana, kao i u oslobađanju organizma od sluzi i toksina, čisti krvne sudove i poboljšava cirkulaciju krvi. Efikasno deluje na čišćenje zglobova, a utiče i na bolje funkcionisanje jetre.

3. Čišćenje kože. Za tu svrhu koristi se maslinovo ulje, naravno, hladno ceđeno 1/2 obima i pola vode i morske soli. Na primer, u 50ml maslinovog ulja staviti 50ml vode i 1/2 čajne kašike morske soli. Pre svake upotrebe dobro promućkati. Staviti na vlažnu kožu celog tela i lica nakon tuširanja ili kupke 1-2 puta dnevno. Ovo čišćenje pomaže da se u koži zadrži vlaga, čime se koža podmlađuje i poboljšava se njena elastičnost. Takođe, zahvaljujući tankom sloju masnoće koji ostaje
na i u koži, dolazi do kratkotrajnog neznatnog povećanja temperature tela i intezivnijeg i boljeg sagorevanja štetnih produkata metabolizma, kao i njihove lakše eliminacije iz organizma zahvaljujući osmotskom delovanju morske soli. Ovaj sastav izvanredno hrani bilo koji tip kože i pomaže ljudima sa povećanom telesnom težinom da se lakše oslobode viška masnih naslaga, a ljudima sa manjom
telesnom težinom da lakše zagreju svoje telo i lakše dovedu do optimuma svoju
telesnu težinu. Uz upotrebu ovog jednostavnog postupka uglavnom otpada potreba za bilo kakvim kremama, mlekom za kožu, a i kozmetičkim preparatima, a koža počinje vrlo lepo da izgleda.